KURSTEDET VÅRT URVASS-SETER

Urvass-seter er en koselig liten seter fra tidlig 1800 tallet med laftet hytte og stall. Den ligger langt inne i de dype skoger på Setskog ved Urdevanna helt inntil grensen ved Mangen, uten bilvei og ingen nærhet til mennesker. Urvass og Urdevanna er finske navn og skogfinnefolket bodde i området her. Det er også funnet stokkebåter i nærliggende vann og det ligger et klebersteinsbrudd i nærheten der det er funnet spor etter vikinger.

I min søken etter sjamanspiriten  tilbrakte jeg mye tid i skogen der jeg gikk opp mine forfedres fotspor. Min mormor fortalte meg at hennes mor gikk til en hytte i skogen med mat ukentlig, til en skogfinne dame ved navn Anne. De kalte henne Anne i Urvasslia. Hun ble forvist fra bygda fordi  folk mente hun drev med trolldom. Det sies at det kom folk inn til Urvass-seter som søkte hennes tjenester, der ble de mottatt og behandlet med finske affirmasjoner,  healing og urter.

Etter mye leting fant jeg omsider dette unike stedet lang inn i skogen og det som møtte meg var et forfallent hus og en gjengrodd plass. Den dagen falt min siste brikke på plass og jeg kjente en merkelig ro i hele kroppen. Jeg fikk en kontakt med mitt indre som jeg ikke hadde kjent på før. Jeg sov på Urvass-seter den natta, ute under åpen himmel bare med et bål som varme og lys  og merkelige ting skjedde med meg. Det gikk opp for meg at jeg var av skogfinne slekt, noe som ble bekreftet senere.

Jeg kontaktet de som eier Urvass-seter  og vi ble enige om at vi kunne bruke stedet mot at vi gjorde den i stand og holdt den ved like. Nå er det blitt et spennende kurssted der vi har startet med sjamanistiske kurser i sommerhalvåret.

Dette er kurs som er helgebasert og det er satt opp fire kurs over en to års periode. Vi starter kurs nr 1  i vårt studio Inxhale yoga i Stasjonsveien 23 på Bjørkelangen og de resterende helger blir på setra . Det er en magisk plass og for å komme dit må man ro over Urdevanna der man også kan ta en dukkert  eller du kan gå stien rundt. Det er uten strøm og uten innlagt vann.  I tilknytning til setra er det bygget en lavo , bålplass og det er opparbeidet kraftplasser rundt stedet. Her kan du velge å sove i telt, lavo, stall, inne i huset eller under åpen himmel i hengekøye. På kurset vil du lære  forskellige sjamanistiske øvelser, det vil bli seremonier og yoga. Det blir også tid til stillhet slik at du kan søke inn i naturen på et dypere plan, slik at veien inn til  kilden i deg selv blir lettere å forstå.